woensdag 2 april 2014

De nieuwste Update: Windows 8.1 Update 1

Het kan nu wel gezegd worden, dat op dit ogenblik, Windows 8 nog geen succes is. De tech-gemeenschap en de eindgebruikers zijn er in het algemeen niet tevreden mee. De meerdere sheets irriteren gebruikers en ze zien
er de functionaliteit niet van in. Het geliefde start menu is vervangen door een Windows Phone stijl start scherm, een verandering die door weinig als een vooruitgang werd gezien.


Gelukkig heeft Microsoft naar de gebruikers geluisterd en Windows 8.1 uitgebracht, die sommige van deze ergernissen heeft verholpen. Om het programma verder naar de wensen van de gebruikers te cateren komt Windows uit met 8.1 Update 1 . Hier zullen we u verder over toelichten wat er nieuw aan is.


Wat is er nieuw

In Update 1 richten Microsoft zich op toestellen met minder RAM en minder GB opslag. Na de update zal een computer nog maar 1GB RAM nodig hebben en 16GB totaal opslagruimte tegenover de 2GB RAM en 32GB die eerst de vereiste was. Ook heeft Microsoft de software power knop naar het homescherm verplaatst voor betere navigatie, zowel als de rechtermuis click functie. De rechtermuis klik brengt nu weer het vertrouwde Windows context menu terug, zelfs als er geklikt word op de moderne UI panelen. De focus van Microsoft ligt dus duidelijk op het verspreiden van zo veel mogelijk software aangezien Microsoft niet sterk in de markt staat met smartphones en tablets.


Desktop vriendelijk

Nog een bonus die is toegevoegd voor de desktop users is de mogelijkheid om direct op te starten naar de desktop, wat betekend dat je Windows 8 weer de zelfde functie heeft als Windows 7. Ook laat Internet Explorer automatisch de taps en de adresbalk zien, wat het aantal keer klikken terug brengt voor de mensen met een toetsenbord en muis. Verder zal het klikken op een foto en video het bestand doen openen op de desktop en niet in de speciale view modus zoals dat voor de update het geval was.  

De update van Windows 8.1 lost niet alle problemen op die het systeem heeft maar het verkleint zeker veel val de grotere problemen die er speelden en is een grote stap in de goede richting. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten