maandag 14 april 2014

Veilig internet op Windows XP


Op 8 april was de laatste lading beveiligingsupdates, patches en reparaties voor Windows XP uitgebracht. Na deze datum worden alle kwetsbaarheden en beveiliging problemen die u blootstelt aan cyber aanvallen niet meer onderzocht of gerepareerd. Grote organisaties en overheden betalen miljoenen om de XP-ondersteuning te verlengen.
Maar wat kunt u doen doen om uw veiligheid te maximaliseren als u toch nog op met Windows XP werkt? Stop met het gebruik van Internet Explorer. De meest gebruikte versie van Internet Explorer op Windows XP is Internet Explorer 8  terwijl Internet Explorer 11 al een tijdje op de planken ligt. Net als Windows XP worden Internet Explorer 7 en 8 niet meer geüpdate, waardoor u kwetsbaar bent voor malware die deze programma’s exploiteren.
Mozilla Firefox en Google Chrome browsers zullen nu nog wel support leveren aan Windows XP, dus gebruik één van deze browsers in plaats van Internet Explorer. Dit geeft u wat meer tijd terwijl u uw overstap naar een nieuwere versie van Windows organiseert.  Google heeft bekendgemaakt nog één jaar support te leveren aan Chrome voor XP. Hoelang Firefox Xp zal blijven ondersteunen is nog niet bekend gemaakt. 

Volgens PCWorld zijn de Java Browser plug-ins zijn extreem gevoelig voor exploitatie op elk besturingssysteem. Als u Java niet nodig heeft voor een specifieke reden raden wij u aan het van uw computer te halen. Als u het wel nodig heeft zorg dat het bijgewerkt blijft. Ook Adobe Flash en Adobe Reader kunnen cruciaal zijn, dus om XP veiliger te houden moeten deze programma's ook up-to-date blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten