dinsdag 8 april 2014

Nederlandse regering betaalt 'miljoenen' om XP-ondersteuning te verlengen

Nederlandse regering betaalt 'miljoenen' om XP-ondersteuning te verlengen

De Nederlandse regering heeft een miljoenendeal getekend met Microsoft om de support voor Windows XP systemen met een jaar te verlengen.

Deze deal verzekert 34.000 tot 40.000 ambtenaren ervan dat hun Windows XP systeem uiterlijk tot januari volgend jaar ondersteund zal worden. De rest van de Nederlandse Windows XP-gebruikers lopen vanaf vandaag wel een groot veiligheidsrisico omdat Microsoft vandaag stopt met de beveiligingsupdates en technische ondersteuning van het 13 jaar oude Windows systeem.

Volgens Dutch News werken op dit moment nog zo’n twee op de vijf gemeentes met deze verouderde versie, die ‘niet’ door deze deal beschermd zullen worden. Voor gemeentes, bedrijven en particulieren, die nog met deze oude versie werken, is het belangrijk om spoedig te gaan migreren naar een nieuwere versie om zo virussen en hackers buiten de deur te houden.

Ook de Britse regering tekende onlangs een miljoenen deal met Microsoft. Volgens The Telegraph heeft de Britse regering €7m betaalt om 20.000 regeringscomputers tijdelijk te voorzien van ondersteuning.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten