vrijdag 28 maart 2014

Microsoft Office nu beschikbaar voor iPad

Microsoft Office nu beschikbaar voor iPad

Na veel speculatie en uitstel gaat het dan toch gebeuren. Microsoft brengt MS Office uit voor de iPad. De in februari benoemde CEO Staya Nadella maakte dit in zijn eerste publieke optreden bekend, op een persevent in San Francisco afgelopen dinsdag 25 maart.
Naast Office voor iPad kondigde Nadella ook het Microsoft Enterprise Mobilty Suite systeem aan. Dit systeem is ontwikkeld voor IT-Professionals in grotere organisaties. Het biedt de mogelijkheid om zowel Windows-, Android-, als Apple-apparaten te beheren. Deze twee producten sluiten aan bij Nandella’s nieuwe “mobile-first, cloud-first” strategie.

Nieuwe strategie
Steve Ballmer de man die vervangen werd door Nandella had een ander standpunt over het uitbrengen voor Office voor niet Microsoft apparaten. Dit zou namelijk een van de USP's van een Windows-tablet obsoleet maken. Maar de strategie is nu veranderd met het optreden van Nandella die het belangrijk vind dat een persoon of organisatie moet kunnen werken op apparaat naar keuze, ook als dit een Apple apparaat is. Dit ondersteund zijn visie ook van het vergroten van cloud en mobiele applicaties.

Uitgeef model
Donderdag 27 maart om 19:00 uur bracht Microsoft een gratis versie uit voor de iPad waarmee bestanden alleen geopend kunnen worden. Alleen met de volledige versie kan de gebruiker de bestanden aanpassen en aanmaken, deze is inmiddels al te koop. Het gaat tot zo ver alleen om Word, PowerPoint en Excel. Eerder ging Office 365 al naar iPhones en Adroid-telefoons. Maar Office 365 was alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst, een stand-alone app was nog niet eerder verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten