dinsdag 18 maart 2014

Besturing systeem Windows XP niet meer veilig

DigiD en MijnOverheid niet veer veilig op Windows XP.

Vanaf 8 april 2014 zal Windows XP geen beveiligingsupdates meer krijgen. Beveiligingsproblemen die na deze datum gevonden worden zullen niet meer door Microsoft worden opgelost. Hierdoor lopen computers met het 12 jaar oude Windows XP en een internet verbinding een groter veiligheidsrisico.

Volgens Nationaal Cyber Security Centrum, een onderdeel van ministerie van veiligheid en justitie, is het gebruik van DigiD en MijnOverheid niet meer veilig voor computers met XP. De persoonsgegevens van de bezoekers zullen makkelijker te verkrijgen zijn voor hackers. Verder zullen de computers gevoeliger zijn voor spyware, virussen en kwaadaardige software. Ook kwam RaboBank met een officiƫle waarschuwing niet meer te internetbankieren met Windows XP.

Dus of u nou gaat internetbankieren, online winkelen of belastingaangifte doet, met windows XP loopt u een extra veiligheidsrisico op. Naast veiligheidsproblemen zullen gebruikers problemen ondervinden met nieuwe apps en programma’s omdat die veelal niet meer kunnen draaien op XP. Dus werkt u nog met Windows XP? Dan raden wij u aan om op een nieuwer besturingssysteem over te stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten