donderdag 8 mei 2014

Microsoft geeft OneDrive gebruikers 1TB opslagruimte

Microsoft geeft OneDrive gebruikers 1TB opslagruimte 

In plaats van 25GB krijgt de Business gebruiker voortaan 1 terabyte aan opslagruimte. Ook zakelijke Office 365 abonnees met OneDrive for Business krijgen per direct 1 terabyte aan opslagruimte. 


De upgrades van OneDrive, eerder bekend als SkyDrive, zijn door Microsoft bekendgemaakt op het Office Blog en gaan per direct in. OneDrive for Business is een relatief nieuw product dat los van het standaard Office pakket wordt aangeboden. Ondanks het grote verschil aan opslagruimte zal de prijs 5 dollar per maand blijven. Bent u nog niet bekend met OneDrive (SkyDrive) dan heeft u vast wel eens gehoord van Google Apps (Gmail, Drive), Dropbox of Box. Dit zijn de drie bekende tegenhangers van OneDrive. We zetten ze voor u op een rijtje.


  • Google Apps voor Business kost 5 dollar per gebruiker, per maand, voor 30 gigabytes aan Gmail en Drive opslag. Extra opslag kan bijgekocht worden. Voor 1 terabyte betaalt u 89 dollar per maand.
  • Dropbox vraagt 15 dollar per gebruiker, per maand voor onbeperkte hoeveelheid opslagruimte. 
  • Box vraagt 15 dollar per gebruiker, per maand voor 1 terabyte en 35 dollar per gebruiker, per maand voor onbeperkte hoeveelheid opslagruimte. 


 Microsoft-watcher Mary Jo Foley laat weten dat alle zakelijke Office 365-abonnementen die een OneDrive for business-pakket afnemen onder de upgrade vallen, zoals de SharePoint Online-abonnementen en de diverse Office 365-pakketten voor het midden- en kleinbedrijf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten